woensdag 27 januari 2010

Spellen met Flickr

Ach, ik kan toch niet achterblijven.
Vandaag is de geboortedag (1791) van

letter W O typewriter key letter L letter F letter g a letter n G scrabble letter A letter M letter A D letter E letter u S M blue on beige mosaic tile O z10 A letter R T

Componist van mijn favoriete opera "Così fan tutte" (ossia La scuola degli amanti). Een kleine stukje uit de opera, 'Soave sia il vento'.

Nog meer Nederlandse wolken


Wolken boven Beuningen
Originally uploaded by ehulsken

Dit zijn mijn favoriete wolkenluchten. En daarnaast moet vaak alles wijken voor het geweldige strijklicht. Als bij zware bewolking aan een kant, de zon nog over het land kan glijden in een gouden gloed. Helaas nu geen voorbeeld hiervan op flickr. Gebruik je herinneringen en je fantasie ;).

Flickr

Ik maak aardig wat foto's. Maar niet echt 'sociaal'. Ik sla ze op een van mijn harde schijven op en dagelijks komt een online service langs om er een back-up van te maken (wel zo veilig).
Soms zet ik nu mapjes op Picasa om anderen online een selectie foto's te laten bekijken. Dat gaat overigens langzamerhand wel meer worden (ik wordt 'socialer' ;) ). Toen Google dus met de aanbieding kwam om uitbreiding naar 20 GB aan te kunnen schaffen voor maar $5,- per jaar, heb ik dat gedaan. Ook omdat die ruimte meteen ook gold over mijn Google Docs en Gmail (allemaal tezamen dus wel).

Ik koppel vrijwel nooit foto's naar mijn blogs. Altijd uploaden naar de betreffende weblog, dus daarvoor heb ik geen Flickr nodig. Alhoewel ik met het testje wel een snel resultaat had.

Voor een bibliotheek zou Flickr wel goede mogelijkheden kunnen bieden. Voor eigen materiaal vooral omdat er gebruik gemaakt kan worden van Creative Commons Licenties (CC). Handige licenties waarmee je toestemming kun geven voor hergebruik onder specifieke condities. Je moet dan dus wel de rechthebbende zijn om die licenties op fotomateriaal te kunnen plaatsen.

Je kunt ook docenten en studenten helpen bij het zoeken en vinden van materiaal dat herbruikbaar is, soms zelfs aanpasbaar, onder de genoemde Creative Commons Licenties. Bijv. foto's die gebruikt kunnen worden in presentaties.

Een zoekactie aanmaken en dan als link presenteren is een laatste optie die ik zou willen noemen.
Hier heb ik bijv. gezocht op de tag 'libraries', met als voorwaarde dat de foto moeten vallen onder CC waarbij niet-commercieel hergebruik van toepassing is: Flickr verzameling 'Libraries' (CC).

Vloggende bibliotheken

Vanochtend ontving ik een mail van mijn collega Greta. Zij verwees naar een blogpost over 'Educatief vloggen door bibliotheken'. Een onderwerp dat mij wel aanspreekt. Vloggen is bloggen via video.

Vorig jaar heb ik een Mediacentrum kanaal aangemaakt op YouTube, Mediacentrum101. Dit kanaal heb ik tot nu gebruikt voor enkele screencasts over bijv. Office 2010 en video's over bezoeken aan Nederlandse bibliotheken.

Helaas is het niet mogelijk om video's op onze site te embedden (of nog niet). Maar we hebben ook een Hyves en daar kan het wel. Ik denk dat daar wel mogelijkheden liggen. Toevallig vanochtend de Microsoft Lifecam Cinema besteld. Dus ik ben er klaar voor ;). In deze tijden van bezuinigingen is geen uitzondering dat werknemers zelf investeren in werkgerelateerde zaken. Als er mensen zijn die een actie willen starten voor Windesheim, graag. Ik ken ook een collega die graag naar een congres wil.

Een mooi voorbeeld, en het sluit aan bij ons 23Dingen traject, is deze bibliovlog van Topeka & Shawnee County Public Library.

dinsdag 26 januari 2010

Het land van Maas en Waal


DSCN7737aangepast2
Originally uploaded by ehulsken

Blijkbaar ben ik in 2005 nog in Flickr geweest. Ik vond o.a. deze foto terug. Ik kan me herinneren dat ik flickr in die tijd wel gebruikte in workshops, ook in samenwerking met weblogs.

Tijd vliegt.

zaterdag 23 januari 2010

Video op maat invoegen

Enkelen hebben het al gemerkt, een video invoegen lukt wel (met of zonder de geweldige hulp van StardustPH) maar kan veel te breed uitvallen en zo het beeld van je blog verpesten.

Gelukkig kun je zonder in de code te moeten duiken om de breedte en hoogte later aan te passen (in de juiste verhouding ook nog, anders vervormt het beeld), een beter passende video direct krijgen.


Je herkent het bovenstaande beeld waarschijnlijk wel. Bij 1. haal je de 'embed code' op. Maar kijk ook eens naar de andere onderdelen.

Daaronder zie je diverse opties. De eerste - 2. - laat aan het einde van de video allerlei gerelateerde video's zien. Show Border spreekt voor zichzelf, evenals de optie HD (speelt dan in hoogste kwaliteit af, als die er is) en 'Enable privacy-enhanced mode' voorkomt dat YouTube cookies gebruikt bij deze video. De kleurencombinaties - 3. - zijn al de mogelijkheden die je hebt voor de afspeelbalk (start, pauze en de voortgangsknop). Ten slotte - 4. - de belangrijkste optie voor deze blogpost, de afmetingen. Klik op die afmeting die goed bij jouw blog opmaak past en de code voor het insluiten zal meteen daarop worden aangepast. Handig!

Eigen krant

RSS feeds zijn nog lang niet dood. Twitter trekt nu veel aandacht, maar ik denk (en feitelijk zie je het al) dat tweets deel uit gaan maken van de RSS stroom. De wijze waarop RSS feeds worden gepresenteerd veranderd nog steeds. Ik schreef al eerder over Feedly op deze blog.

Vandaag kwam ik NewsCred tegen via een blogpost van Demogirl. Zij maakte een screencast over NewsCred die de mogelijkheden goed in beeld brengt.



De makers hebben hier gekozen voor een kranten opmaak. je kunt eindeloos nieuwe online 'kranten' aanmaken. Allemaal met een eigen titel en url en wat belangrijker is, een eigen inhoud.




Uitgangspunt zijn RSS feeds. Je kunt beginnen met de vele binnen NewsCred aangeboden feeds rond thema's. Maar je kunt ook op basis van zoektermen nieuwe verzamelingen aanmaken. Ook kun je zelf feeds toevoegen.

Feedly geeft je de optie een bericht te delen, niet een hele verzameling of zelfs je gehele Feedly.
NewsCred daarentegen maakt het je makkelijk de hele 'krant' te delen met iedereen, elke krant heeft een eigen url. Ga je voor het eerst naar een NewsCred krant, dan zie je rechtsboven een knop 'Follow newspaper'. Klik daarop en schrijf je in (als je al een NewsCred account hebt, kies dan 'Sign in').

Op deze wijze zou je een attenderingsdienst kunnen opzetten. Plaats de links naar de diverse NewsCred kranten die je hebt gemaakt rond specifieke thema's binnen bijv. de Bronnen voor Schools of in Blackboardmodules en je hebt een mooie service.

Ik heb hier een voorbeeld gemaakt. De inhoud kan nog erg gaan variëren, er moet eerst gespeeld worden ;).

donderdag 21 januari 2010

Leven is leren

Nu zul je denken dat een 23 Dingen coach alles weet en kan. Het is verleidelijk dat beeld in stand te laten, maar de werkelijkheid is anders. Ik weet en kan niet alles. En soms ben ik gewoon dom bezig. Recent voorbeeld, werkelijk nog geen 5 minuten oud.

Binnen het 23 Dingen traject gaan veel mensen aan het werk met Netvibes. Ik heb daar in het verleden mee gespeeld en eerlijk gezegd zakt het gebruik snel weg. Blijkbaar heeft het niets iets te bieden voor mij.
Nu wist ik dat ze vorig jaar een verandering hadden doorgemaakt. Na opnieuw inloggen zag ik de omgeving en dacht geen verbeteringen te zien. Integendeel. Zie ik net pas de keuze mogelijkheid 'Readers view' en 'Widgets view'. De laatste was ik gewent en die was redelijk handig. Bij inloggen kwam ik echter steeds in de 'Readers view' en daar miste ik mijn oude indeling, ik had nu een slechte interface. Afschrijven dat Netvibes, dacht ik dus. Goed kijken, denk ik nú echter. Tijd nemen te bekijken wat je voor je hebt, klikken op knoppen en effecten beoordelen.

Zo zie je maar, leven is leren. O, niet dat ik nu Netvibes wel ga gebruiken, ik denk dat het nog steeds niet mijn omgeving is.

Buitenboordbrein

Waarschijnlijk helemaal overbodig, want al door velen gelezen, wil ik hier toch even verwijzen naar een artikel in de Informatie Professional van januari 2010. De titel daarvan is 'Weblog als buitenboordbrein'. De schrijfster van het artikel, Lilia Efimova, heeft een proefschrift geschreven rond de vraagstelling hoe een weblog ingezet kan worden voor professionele doelen. In twee artikelen gaat zij daar op in vanuit haar perspectief. Daarbij richt zij zich op twee activiteiten: het ontwikkelen van ideeën en het onderhoduen van een persoonlijk netwerk.

Ik raad iedereen aan het artikel te lezen. Op deze plaats wil ik er enkele citaten uithalen om je de smaak te laten krijgen.

'Zie blogposts als koffiepauzegesprekken met een collega die je vertelt over een interessant artikel dat hij of zij gelezen heeft'
'Er is een heleboel te vinden in weblogs. lees niet alles. Scan de titels van de posts en de thema's waarover bloggers schrijven en concentreer je op wat relevant is voor jou.'
'(...) Op die manier kan een weblog dienen als parkeerplaats voor zaken die niet in je lopende werkzaamheden passen, maar die in de toekomst nuttig zouden kunnen zijn, zoals commentaren op interessante artikelen, obeservaties met betrekking tot de werkpraktijk (...)'
'Een weblog helpt op verschillende manieren om ideeën verder uit te werken. Ten eerste staat het schrijfproces zelf gelijk aan denken. (...) het ordenen en terugzoeken van weblogcontent helpt bij het leggen van verbanden en het herkennen van patronen. (...) tenslotte bieden weblogs de mogelijkheid om een collectieve kennisbron aan te boren.'

Veel zaken die Efimova beschrijft komen me bekent voor (zie een vorige blogpost Webloggen). Het is altijd prettig om te lezen hoe anderen het (vaak beter en uitgebreider) verwoorden. En de term buitenboordbrein vind ik een prachtige vondst.

dinsdag 12 januari 2010

Vertaal deze site

Google Translate heeft me al geholpen bij mijn coaching van een collega die haar moedertaal in haar weblog opvoer. Je kunt bij Google Translate ook een stukje HTML en Javascript code ophalen en plaatsen in je blog. Ik had zoiets al gedaan met de banner voor de geweldige 'Skeptics Guide to the Universe' - elke week een podcast om van te smullen - en nu dus ook voor de Google Translate 'vertaal deze site machine'. Kijk maar eens in de rechterkolom.

In het Japans wordt mijn weblog zoveel interessanter ;)



Mijn collega StardustPH.tk schreef een goede handleiding voor het plaatsen van de codes binnen je Blogger blog.

Het begint me overigens steeds meer op te vallen bij de Blogger blogs, hoe slordig Blogger omgaat met de afbeeldingen of mogelijk hoe moeilijk het gemaakt wordt om tekst en afbeeldingen simpel en goed op een pagina te zetten. Schots en scheef wordt zo de norm.

Laat ik hierbij even een helpende hand uitsteken. De afbeeldingen plaatsen veronderstel ik bekent.
Maar daarna wordt het dus moeilijker. Na het plaatsen verschijnt er een soort menu bij de afbeelding, ook als je de afbeelding selecteert. Kies uit dat menu de grootte, hou daarbij rekening met de grootte van de kolom van je blog, maar let vooral even op het uitlijnen van je afbeelding. Kies 'links', 'centreren' of 'rechts'.




Vervolgens zul je zien, althans dat zie ik dus steeds, staat je cursor ergens te niksen op een volkomen ongewilde plaats.


Klikken op uitlijnen links heeft geen zin, heb ik gemerkt. Dus ...



Een heel verschil met Wordpress, waar ik dit soort fratsen nooit ben tegengekomen. Maar het is verrassend hoe snel je de methode om het op te lossen in je gewoontes opneemt.
Drie enters geven tussen blokken tekst en precies bij de middelste je afbeelding plaatsen helpt ook. En voor de HTML lezers is het handig even in de 'HTML bewerken' stand te gaan en daar alles goed te zetten.

De dag dat RSS in mijn leven kwam en meer

'Van je RSS, RSS, rijdt de koning door ......' Nou ja, zoiets dan ;-). Het geeft wel weer wat voor vaart er in mijn online leven kwam met RSS. Kijk, wat RSS is kunnen we helder lezen op diverse plaatsen, o.a. op de 23Dingen site. Daarover ga ik het dus hier verder niet hebben.

RSS is gemak, het is de mogelijkheid om op een efficiënte en effectieve manier door veel informatie te ziften. Je kiest daarbij je eigen nieuwsstromen. Zelf bepaal je welke feeds je binnen wilt halen en welke niet. Dat een organisatie die online is, in deze tijd de keuze maakt om géén RSS aan te bieden is dom (en helaas moeten we daar nog steeds Windesheim onder scharen, ja, je kunt je aanmelden voor een nieuwsbrief. Big Deal!).

Het kan overweldigend zijn, al die berichten. Maar, zo bedenk ik me maar, het is niet persoonlijk bedoeld. Je hoeft het echt niet allemaal te lezen. Je kunt de krenten uit de pap halen en niemand die je daarbij op de vingers tikt.

Ik kan me eerlijk gezegd mijn eerste stappen in RSS land niet meer goed voor de geest halen, maar ik denk dat ik snel Feeddemon ging gebruiken als feedreader. Het was nog voordat het programma werd overgenomen door Newsgator. Ik vermoed dat die overname de maker van Feeddemon, Nick Bradbury, geen windeieren heeft gelegd. Maar dat gun ik hem van harte, ik was al fan van hem vanwege de CSS editor die ik toendertijd veel gebruikt, Topstyle (en van Homesite die hij verkocht aan Macromedia, later dus Adobe en die sinds vorig jaar niet meer wordt ondersteunt).

Newsgator voorzag in een online toegang tot al mijn feeds, zoiets als Google Reader nu doet. In 2009 heeft er een ontkoppeling plaatsgevonden tussen Feeddemon en Newsgator. Erg jammer, want de synchronisatie tussen Google Reader en Feeddemon verloopt veel minder soepel.

In mijn workshops voor docenten van Windesheim rond o.a. RSS liet ik meestal Bloglines zien en niet Google Reader. Ik vond Bloglines beter er uit zien indertijd. En dat is nog steeds zo. Je kunt trouwens binnen Bloglines een eigen blog beginnen, clippings opslaan - stukjes uit de berichten voor een eigen archiefje en feeds en/of clippings met anderen delen.

RSS is een van de onmisbare aspecten van het online leven.

maandag 11 januari 2010

Op plaats 90

Ik sta blijkbaar op plaats 90 in de Twittergids Hogeschool Top 100.
Daar ben ik best tevreden over met mijn schamele 286 tweets tot op heden.



In de Twittergids Bibliotheek Top 100 kom ik helemaal niet voor. Dat vind ik wel jammer. Raymond staat daar wel, op plaats 53 als eerste Windesheimer. Gefeliciteerd!

zaterdag 9 januari 2010

Handige "Guide" voor Flickr

Ik weet het, helemaal niet synchroon met de agenda van ons 23Dingen traject, maar ik zag het net opduiken dankzij een tweet van Adria Richards (een volgens haar eigen woorden 'organic technology consultant, trainer and speaker' met een leuke weblog genaamd 'But You're A Girl' - daarmee een goede sneer uitdelend naar alle macho's). Dat 'het' wat ik zag opduiken is een blogpost onder de titel Complete Guide to Finding and Using Incredible Flickr Images op de weblog 'Skeliewag'. Er staan goede tips in de blogpost en een korte heldere uitleg over Creative Commons licenses. Iets wat iedereen wel even moet lezen voordat men foto's willekeurig van het internet plukt, plaatst in hun weblog en daarmee de auteurswet overtreedt.

Webloggen

Enige jaren geleden ben ik begonnen met een weblog bij te houden. Er zijn er verschillende geweest. De eerste blogs maakte ik met Expression Engine (EE), een omgeving waar ik zeker nog eens naar terug wil. Er zit een zeker elegantie aan EE die mij aantrekt. Je kunt er erg veel mee, het is flexibel. Helaas is er, zeker vergeleken met Wordpress en Blogger, maar een kleine gemeenschap rond EE. Dat maakt dat er maar weinig zaken als widgets, gadgets, plugins of hoe je het maar ook wil noemen, dus mooie kleine in te passen functionaliteiten te vinden zijn voor EE.



Allemaal in een andere tijdruimte of ....?

Het begint langzamerhand meer mensen op te vallen dat vele collega's binnen het 23Dingen traject zich in heel verschillende tijdruimten bevinden. Weinig zitten in het nu, om het zomaar New Age achtig te zeggen ;)

Een reden is zeer waarschijnlijk dat de tijdzone voor hun blog niet goed is ingesteld.

Kijk het even na. ga naar je Dashboard en naar je tabblad Instellingen. Kies dan de pagina Opmaak. Daar vind je als 5e punt de Tijdzone. Stel die in op '(GMT + 01.00) Amsterdam' en waarschijnlijk zit je dan, na opslaan uiteraard, in het 'nu'.

Van de andere kant. Ik vind het wel leuk als er variatie is. Volgende stap is allemaal vanuit een ander universum bloggen. Heb je daar ook een gadget voor?

woensdag 6 januari 2010

Een Feedly impressie

Ik heb nu in ieder geval al mijn collega's die ik coach in mijn Google Reader zitten met hun feeds.

Hier een enkele impressies hoe die feeds er uitzien in Feedly. Feedly laat je feeds uit bijvoorbeeld Google Reader op een mooie manier presenteren. Je merkt het, er is sprake van een zekere verliefdheid (ik erken het meteen ;) ).

Klik op de afbeelding om een beter (groter) beeld te krijgen.





RSS feeds van de collega's

Nu wil ik sowieso de kraakverse (23Dingen) blogs van mijn collega's volgen, maar uiteraard zeker die van diegene die ik coach op dit leuke traject.

Helaas geeft Blogger niet bij elke template standaard de handige RSS knoppen mee. En dan wordt het zoeken naar hoe dan wel de feeds in mijn Google Reader te krijgen.

Ik zag dat bij de reacties er in alle gebruikte templates een 'Atom' feedlink staat (Atom is een variant op RSS). dat is een mooi begin. zo'n link ziet er dan zo uit: "http://naamblog.blogspot.com/feeds/2965895510389591766/comments/default".

In Google Reader kun je 'abonnementen' op RSS feeds toevoegen.



Na klikken op 'Een abonnement toevoegen' kun je de link plakken in het tekstvakje en klikken op Toevoegen. Alhoewel .... wacht daar even mee, anders gaat het niet goed. Selecteer eerst de lange cijferreeks en verwijder die, verwijder ook de schuine streep achter (of voor, zorg er voor dat je geen dubbele schuine strepen hebt) de cijferreeks. Klik dan op Toevoegen. Nu heb je een abonnement op de reactie, de comments. Iedere keer als er een nieuwe reactie wordt geplaats ze je die opduiken in je feedreader, hier dus Google reader.

Maar nu de berichten, hoe kun je daar op abonneren? Gebruik dezelfde link, ook weer met verwijderde cijferreeks en geen dubbele schuine strepen. Vervang nu het woord 'comments' door het woord 'posts'. Klik daarna weer op Toevoegen en je bent klaar.

Uiteraard is het nog veel handiger als iedereen even uitzoekt hoe je binnen je eigen template zorgt voor het aanbieden van RSS feeds voor posts en comments ;) Alvast hartelijk dank.

Een extreme voorloper ;)

Ik kwam net tot mijn verbazing tot de ontdekking dat een collega, gisteren nog voorwendend voor het eerst aan het bloggen te slaan, nu eigenlijk al jaren online blijkt te zijn. De datum van de blogpost geeft aan 2 januari 2001! Toepasselijk heet de blog 'My first blog!'. Die opmerkelijke collega is dus 6 jaar voor mij begonnen met bloggen. Met recht een 'First blog'. Petje af! ;)
Ik begrijp nu ook beter de inhoud van de blogpost - Wat is dat hier voor een curieus gedoe!. Weblogs bestaan sinds 1997, geloof ik, maar het zal in 2001 nog best vreemd zijn geweest er een te beginnen.

Mooi begin 23Dingentraject

Gisterenavond zijn door de collega's van het Mediacentrum de eerste 'speelse' stappen gezet op het pad van 23Dingen. Met als opwarmer een gezamenlijke maaltijd waaraan door velen was bijgedragen met heerlijke hapjes.



Rob Coers voerde ons vervolgens langs divers web 2.0 zaken en liet zien waar we uit kunnen komen. De nadruk die hij steeds weer legde op spelen is iets dat ook op mijn hart is geschreven. In het coachingtraject zal ik echter ook wel merken (dat was gisterenavond al het geval) dat spelen voor sommigen een brug te ver is. Zij staan aan de poort van een fantastische speeltuin, maar zien vooral veel enge apparaten. hoe krijg ik hen toch op een veilige en vooral leuke, enthousiasmerende manier over de drempel?

Het was genieten om te zien hoe de collega's met enthousiasme aan de slag gingen met het aanmaken van, voor bijna allen, hun eerste weblog.

maandag 4 januari 2010

Weblogs in het onderwijs

Morgen beginnen we met het 23 Dingen programma binnen het Mediacentrum van de hogeschool Windesheim. Een weblog opzetten is het 2e Ding. Op een weblog kun je tal van zaken delen met de rest van de wereld. Visies, feiten, inspiratie, verwondering, ...

ik ben al jaren geïnteresseerd in allerlei ict toepassingen binnen het onderwijs. De hele opkomst van het web 2.0 heeft daar nog een extra impuls aan gegeven.
Weblogs zijn nog niet zodanig binnen het onderwijs geïntegreerd als een schoolbord of een boek. Toch zijn ze zeker bruikbaar. In plaats van voor de aftrap aan te geven wat de rol van een weblog voor een bibliotheek kan zijn, wil ik dus eerst even m.b.v. een presentatie van Karel Schiepers laten zien wat een weblog voor het onderwijs kan betekenen.



De presentatie komt van Slideshare. Een site waar je presentaties (bijv. PowerPoint) kunt uploaden en zo beschikbaar kunt maken voor anderen of om op een handige manier in je eigen weblog te kunnen opnemen.



In zijn presentatie heeft Schiepers het ook over 'Blogneurose'. Misschien interessant om de betekenis van dat begrip even op te zoeken. Eeen gewaarschuwd mens telt voor twee ;).

zaterdag 2 januari 2010

BlogThis! Inderdaad handig, maar mogelijk ook lastig voor gebruik

Google Chrome Extensions: Blog This! (by Google)

Volg je de bovenstaande link dan kom je uit bij een mogelijk wel handige 'Extension voor Google Chrome.

Raymond blogde er al eerder over op zijn Bloggerblog ´Raymond doet zijn dingen´. ´Handig´ was zijn commentaar. Dat ben ik wel met hem eens. Als je al surfend een pagina tegenkomt die je wilt delen via je Bloggerblog, is het handig snel een knopje te kunnen aanklikken en je blogpost er over te kunnen schrijven.

Alleen, de link achter de titel brengt mij bij Raymond´s blogpost over BlogThis! op de extensions pagina, niet bij het volledige bericht op zijn Bloggerblog, wat ik verwacht. Nu dus even kijken wat er met deze blogpost gebeurt. Hetzelfde?

In eerste instantie leek het bij mij ook te gebeuren, maar na een keer verversen van de pagina, trad het niet meer op. Een raadseltje.

leren van elkaar over .... Blogger

Het internet is een prachtig middel om te leren. Van elkaar te leren. Je ontdekt een nieuw middel op het internet, je wilt er meer over leren. En jawel, er is altijd wel ergens iets te vinden dat iemand belangeloos heeft gemaakt om je verder te helpen.

Wil je meer weten over werken met Blogger? Je kunt bijvoorbeeld terecht bij deze reeks van 10 video's genaamd 'Beginner's Guide to Blogging with Blogger'.



De reeks is gemaakt door Molly McDonald van Demo Girl. Op haar (en inmiddels ook van haar zus Maureen) weblog kun je veel meer interessante screencasts over allerlei web 2.0 toepassingen en meer vinden. Demo Girl heeft, naar mijn mening, een hoge kwaliteit als het gaat om korte en heldere video's over toepassingen.

Verrassend te zien dat achter de Butterscotch site Tucows te vinden is. Tucows was een plek waar ik jaren geleden op zoek ging naar gratis software (hoe meer koetjes bij een applicatie stonden, hoe meer die gewaardeerd werd), maar dit terzijde ;-).

Reis van de Beagle 2009 - 2010

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP